Vluchtelingen in de knel (in Nederland+ Mahmur kamp) financiële steun aan vluchtelingen
Koerdische halve maan (Oost Turkije) steun aan oorlogsslachtoffers financiering van medicijnen , medische voorzieningen ed.
Kinderproject Diyarbakir– steun en bekostiging van studies
Steun bij rampen van aardbeving en andere rampen getroffen gezinnen voorzien van noodzakelijke middelen (dekens, tenten, levensmiddelen ed.)
Nieuwe Projecten 2024
De volgende project initiatieven zijn in samenwerking met Internationale Vrije Vrouwen Stichting (IVVS) genomen.
Armoedefonds in samenwerking met het Armoedefonds worden behoeftige gezinnen, die onderaan de tree van de maatschappelijke ladder met een minimum inkomen moeten rondkomen, gesteund door middelen te verstrekken zoals: maandverband, levensmiddelen, huishoudelijke middelen ed.
Elk jaar in juni nemen wij ook deel aan een Conferentie die door het de Armoedefonds georganiseerd wordt, waar verschillende goede doelen organisaties bij elkaar komen om te lobbyen, te netwerken, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.
Er vinden ook lezingen, workshops en presentaties van verschillende organisaties plaats die armoede bestrijden, begeleiding of steun bieden aan deze doelgroepen.
Vrouwenproject Kirkuk van Vian, een NGO organisatie voor het verdedigen van vrouwenrechten
In samenwerking met de Wilde Ganzen en IVVS
Vrouwen in Irak zijn ondervertegenwoordigd in de particuliere sector
Omschrijving van het project:
De Iraakse arbeidswet nr. 37(2015 ) definieert de werknemer als een natuurlijke persoon, man of vrouw, die in ruil voor een loon werkt onder het beheer of toezicht van een werkgever en onder zijn beheer, of het nu gaat om een schriftelijk of mondeling contract, door training of testen, of intellectueel of fysiek werk verricht in overeenstemming met de Iraakse arbeidswet (zie boven).
Door deze definitie is het duidelijk dat er geen discriminatie is op het werk tussen mannen en vrouwen, die beide gelijk zijn in de vorm van werk, lonen, en voor het niet implementeren van de Iraakse arbeidswet op het terrein, het probleem van ondervertegenwoordiging van vrouwen in de particuliere sector ontstond in de particuliere sector vanwege de verspreiding van gevallen van intimidatie.
De samenleving begon vrouwen af te wijzen van het werken in de particuliere sector. Het gebrek aan bewustzijn bij vrouwen die in de particuliere uliere sector werken van hun rechten die worden gegarandeerd in de arbeidswet, hebben geleid tot het vrouwenproject Kirkuk.
Oorsprong van het probleem
- Discriminatie tussen mannen en vrouwen bij beloning en toelating tot het arbeidsproces.
- Intimidatie van werkende vrouwen, alle vormen van seksuele intimidatie, in de particuliere sector, verbale, seksuele en fysieke intimidatie.
- De onwetendheid van vrouwen over hun eigen rechten die door de wet worden gegarandeerd.
- Vrouwen vermijden om bij iemand te klagen, ondanks het onrecht dat hen is aangedaan.
Doel van het project is om vrouwen kennis te geven van hun rechten en deze wetten te publiceren die vrouwen beschermen.
Verder wil het project door trainingen en educatie te geven een vergroting van de vertegenwoordiging van vrouwen in de particuliere sector bewerkstelligen.
Het creëren van een Kirkuk community kan daar een grote rol in spelen.
Initiatief samenwerking met Thuis in West, Rotterdam
Sinds deze maand hebben wij een afspraak met Thuis in West, een van de Huizen van de wijk, dat wij de kleding die zij niet kunnen gebruiken voor hun kledingbeurs gedoneerd krijgen.